25 oktober 2017

Dankzij het SYNC-connectiviteitssysteem van Ford kunnen bestuurders smartphone-apps met spraakbesturing vanaf hun bestuurdersstoel bedienen en via een touchscreen openen. Voor de challenge ontving Ford meer dan 70 indieningen van Europese start-ups op het gebied van mobiliteit, AI, parkeren, productiviteit en entertainment. Uiteindelijk werden er 20 op de shortlist geplaatst die het potentieel hadden om snel te worden geimplementeerd voor gebruik met Ford-voertuigen. Parkd, de enige genomineerde parkeerserviceproviders, stuurde drie ontwikkelaars naar de uitdaging.

Executive mentors ondersteunden de teams, die de apps testten met Ford-hardware en hun ideeën direct presenteerden aan Ford-klanten in diverse focusgroepen, uit Frankrijk en andere Europese landen. Deze feedback zal door Ford worden gebruikt om beter inzicht te krijgen in de wensen van hun klanten en zal tevens met Parkd worden gedeeld om features te verbeteren.

“Voor de slimme steden van morgen hebben we slimmere voertuigen nodig, en deze winnende apps kunnen elk een instrumentele rol spelen bij het vereenvoudigen van onze toekomstige pendelen, waardoor ze aangenamer worden en zelfs bestuurders in staat stellen inkomsten te genereren met reizen die ze toch zouden maken,” zei Abraham Philip, manager, Connected Vehicle and Services, Ford of Europe, tijdens de prijsuitreiking op de Gustav Eiffel Salon, in Parijs.

Voor Parkd is de kans om hun service te testen op een nieuw platform, met onmiddellijke ondersteuning van toegewijde Ford mentoren en ingenieurs, en met directe feedback van toekomstige Ford-klanten, van onschatbare waarde.

Zonder enige voorafgaande voorbereiding was Parkd volledig geïntegreerd in het SYNC-platform van Ford — in slechts 24 uur!

Lees ook...