De telematica van Viasat Belgium kan nu eenvoudig gekoppeld worden met de slimme parkeeroplossing van Parkd. Parkeersessies worden in heel België automatisch gestart en gestopt. Dit levert veel voordelen voor bedrijven met een wagenpark.

Drastisch vereenvoudigd parkeerbeheer

Werknemers die een parkeersessie vergeten te starten of stoppen, weer een parkeerboete, teveel betalen en maandelijks veel parkeeradministratie. Herkenbaar? Dit is straks verleden tijd met de parkeeroplossing van Parkd. Het parkeerbeheer voor bedrijfswagenparken wordt drastisch vereenvoudigd met de samenwerking tussen Viasat Belgium en Parkd.

Naast kosteneffectief, ook zeer gebruiksvriendelijk

Parkd koppelt met de track-and-trace-oplossing van Viasat en registreert automatisch het begin van een parkeersessie in een betaalzone met behulp van de GPS-gegevens. De app stopt daarna de parkeersessie ook weer automatisch zodra je wegrijdt. Dit betekent dat je alleen betaalt voor de werkelijke parkeertijd, wat je een maandelijkse besparing van 30% op de parkeerfactuur oplevert. Daarbovenop ontvang je geen parkeerboetes meer.

Verder wordt de parkeeradministratie minder tijdsintensief. De administratie ontvangt één overzichtelijke verzamelfactuur per maand, en werknemers voeren minder handelingen uit bij het parkeren. Dat ontzorgd en maakt dat ze sneller bij de klant of onderweg naar de volgende klant zijn.

Volledige dekking in België

Olivier de Clercq, oprichter van Parkd, is blij met deze samenwerking. ‘We hebben nu dankzij 4411 een volledige dekking in België en deze samenwerking met Viasat Belgium is weer een mooie stap om parkeren in België voor zoveel mogelijk bedrijven eenvoudig en kosteneffectief te maken, zeker in tijde als nu waar de TCO heel belangrijk is. We nodigen de Viasat Belgium-klanten uit om Parkd een maand geheel vrijblijvend te proberen, zodat ze kunnen ervaren hoe het is om niet meer over parkeren te moeten nadenken.’

Toonaangevende speler op het gebied van IoT en slimme mobiliteitsoplossingen

Viasat Belgium werd opgericht als een operator gespecialiseerd in de ontwikkeling van telematicadiensten via satelliet voor de automotive sector. Begin 2023 werd de groep overgenomen door Targa Telematics, een technologiebedrijf gespecialiseerd in de ontwikkeling van IoT-oplossingen en digitale platforms gericht op connected mobility. Deze operatie markeert de oprichting van één van ’s werelds meest toonaangevende spelers op het gebied van IoT en de ontwikkeling van slimme mobiliteitsoplossingen en -diensten, met een sterke focus op verzekeringstelematica. Het bedrijf heeft nu een directe aanwezigheid in acht belangrijke Europese landen.

Ben je klant bij Viasat Belgium en wil je een gratis pilot met Parkd starten? Activeer hier in enkele stappen!

Lees ook...