65% van de Vlamingen vindt parkeren te duur, blijkt uit onderzoek van mobiliteitsorganisatie Touring. In 2022 kwamen er 2.029 klachten binnen over onduidelijk parkeerbeleid en onvrede over de gehanteerde parkeertarieven. Dat is een stijging van 25% in het aantal klachten ten opzichte van 2021.

Autonomie zorgt voor versnippering en onduidelijkheid

De wetgeving op het vlak van parkeren geeft lokale besturen momenteel alle autonomie om zelf invulling te geven aan signalisatie, tarieven en voorwaarden om te mogen parkeren. Het is die versnippering die leidt tot onduidelijkheid en onoverzichtelijkheid. Vooral voor bedrijven met een groot wagenpark lopen hierdoor de parkeerkosten onnodig hoog op. Het is voor werknemers niet duidelijk op welke parkeerplekken de app aangezet dient te worden of juist weer uit. En op hectische werkdagen wordt het vaak vergeten om de parkeerapp op het juiste moment weer uit te zetten, waardoor de meter onnodig door blijft lopen.

Op basis van GPS-data parkeersessies automatisch aan- en afmelden

De parkeeroplossing van Parkd biedt uitkomst en is in zowel Nederland als België te gebruiken. Wij integreren met track-en-trace systemen en kunnen daardoor op basis van de GPS-locatie parkeersessies automatisch aan- en afmelden. Dit heeft verschillende voordelen. Je betaalt als bedrijf alleen nog voor de tijd dat voertuigen daadwerkelijk geparkeerd staan. Dit levert je al snel een maandelijkse besparing van 30% op de parkeerfactuur op. Daarbovenop voorkom je dat er nog parkeerboetes binnenkomen. En dan hebben we het nog niet over de tijdsbesparing voor zowel de werknemers, als de interne administratie gehad.

Tijdsbesparing voor administratieve afdeling én werknemers op de weg

De administratie ontvangt maandelijks één overzichtelijke parkeerfactuur en hoeft geen parkeerboetes meer af te handelen. Dat scheelt enorm veel tijd met het afhandelen van de parkeeradministratie. En werknemers die veel op de weg zitten, verliezen geen tijd meer aan het handmatig bijhouden van hun eigen administratie. Tussendoor terug om nog wat kleingeld in de parkeermeter te gooien of constant moeten denken aan het aan- en uitzetten van de parkeerapp is verleden tijd. Ze kunnen zich richten op werk dat ertoe doet.

Hoeveel dit in de praktijk oplevert hangt uiteraard af van de grootte van je wagenpark en het werkgebied. Bedrijven die veel in de centrumsteden werken, hebben de hoogste parkeerkosten. We geven je met onderstaand voorbeeld graag een idee van de mogelijke besparing.

Stel dat je nu iedere maand € 1500 betaalt aan parkeerkosten en daarbovenop gemiddeld 5 parkeerboetes per maand ontvangt. Dan kun je met Parkd bijna €10.000 per jaar besparen. Wij verzorgen de volledige overstap en trainen werknemers, zodat parkeren goedkoper én makkelijker gaat.

Ben je benieuwd hoeveel jij op de parkeerkosten van je wagenpark kan besparen? Je berekent het hier in een paar klikken. En we bieden je nu de kans om Parkd geheel vrijblijvend een maand te proberen. Vraag je gratis proefmaand in 3 minuten aan.

Lees ook...