Ellie 1 28 april 2019

Ontmoet Ellie, onze senior developer en Scrum Mistress, Antwerpen native en een kleurrijke toevoeging aan ons team. Ze is momenteel de enige vrouwelijke ontwikkelaar tussen onze tech savvy mannen, maar dat is geen probleem voor haar. Integendeel zelfs, het bevalt erg goed!

Tijd om onze hardwerkende Ellie eens te introduceren.

Ellie, hoe start jij je dag?

Nou, ik ben meestal als eerste op kantoor. Dan kom ik hier om 7 uur aan op mijn elektrische fiets, parkeer deze in de fietsenstalling en loop ik naar boven om de lichten aan te doen. Het voordeel hiervan is, dat je in alle rust aan je dag kunt beginnen.

Op mijn computer kijk ik als eerste naar de logs en eventuele errors om te zien wat er gefixt kan worden. Op basis van die gegevens maak ik tickets aan, of kijk ik wat ik zelf kan regelen.

We hadden het er net ook al over, maar ik ben naast senior developer ook scrum mistress. Dit betekent dat ik de overview houd op het scrum board, en zorg dat iedereen op de juiste manier werkt binnen dit framework. Hierdoor werken we samen op een efficiënte manier aan onze zakelijke parkeerapp 🙂

Na een drukke ochtend, hebben wij om 11 uur altijd een stand-up. Een korte briefing, zodat het team op de hoogte is van wat er speelt, en waar iedereen op het moment aan werkt. Zo zorgen we voor veel transparantie, een duidelijke communicatie en een goed teamgevoel.

Daarna is het tijd om te lunchen, en zitten we met z’n allen in onze kantine om gezellig samen te eten. Vrijdag hebben we altijd een extra uitgebreide lunch, met goed brood, lekker beleg en allerlei koeken en donuts. Een erg goede gewoonte, wat mij betreft!

Klinkt goed! Wat deed je voordat je bij Parkd terechtkwam?

Ik ben een tijd lang front-end developer geweest bij een bedrijf dat applicaties voor smartboards ontwikkelt. Ik ben erg trots op het front-end werk dat ik heb afgeleverd bij dit bedrijf. Het is een erg leerzame ervaring geweest, maar het wordt uiteindelijk toch tijd voor iets anders. Via vrienden hoorde ik toen van Parkd, en het sprak me erg aan. Een zakelijke parkeerapp die een parkeersessie kan automatiseren, klonk mij interessant in de oren.

Als we nog iets verder terug in de tijd gaan, ben ik een halfjaartje op reis geweest. Ik heb een heerlijke tijd gehad in onder andere Portugal, en hoop zeker nog een keer zo’n mooie reis te kunnen maken!

 Wat zijn je dagelijkse bezigheden?

Als senior developer houd ik mij momenteel bezig met optimaliseren van onze tools om nummerplaten van bedrijven te importeren in ons systeem. We gaan dit eerst intern gebruiken en testen, en optimaliseren tot het gebruiksvriendelijk genoeg is en de fleetmanagers dit zelf kunnen gebruiken.

Daarnaast regel ik alle scrum meetings. Ik plan ze in, zit ze voor en zorg dat het gehele proces goed verloopt. Ik regel de planning en zorg voor een goede communicatie binnen het bedrijf. Een verantwoordelijke functie die ik erg leuk vind om uit te voeren, het daagt me op een positieve manier uit!

Ellie 2

Wat doe je na je werk?

Ik heb een erg druk sociaal leven, en ben blij dat ik mijn vrienden erg vaak zie. Samen bezoeken we dan cafés in de binnenstad of ondernemen we andere gezellige activiteiten. In de zomer ga ik graag naar allerlei soorten festivals. Ik heb een erg brede muzieksmaak. Ook reggaefeestjes bevallen mij bijvoorbeeld erg goed!

Thuis vermaak ik mij graag met een goed boek. Een goede roman of een thriller op zijn tijd kan natuurlijk nooit kwaad. Zo kom ik de regenachtige winter hier in Antwerpen wel door.

Oh, als laatste heb ik nog één ding dat ik graag wil vertellen. Het is misschien een wat vreemde hobby, maar ik kan ook erg goed mini golf spelen. Aspirant Europees kampioen, als het aan mij ligt! Moeiteloos sla ik dat kleine witte balletje op de plek waar hij hoort, in de hole!

Tof! Bedankt Ellie, en nog een fijne middag! 🙂

Lees ook...