telematica 12 juli 2018

Telematica is in opkomst in de mobiliteitssector en steeds meer wagenparkbeheerders kiezen ervoor om gebruik te maken van deze Track&Trace systemen. De implementatie van deze ‘black boxes’ kan een enorme impact hebben op de manier waarop jouw wagenpark beheerd wordt.

Lees hier waarom wagenparkbeheerders ervoor kiezen hun voertuigen aan te sluiten op een Track&Trace systeem. 

Heb jij al telematica geïmplementeerd in jouw wagenpark?

Als dat het geval is, erg goed! Jouw voertuigen zijn volledig te traceren en het is mogelijk jouw wagenpark over de hele linie te verbeteren. Aangezien slechts 19% van alle wagenparken aangesloten is, is de kans helaas groter dat jouw wagenpark nog geen gebruikmaakt van telematica. Aan de andere kant is er een enorme golf wagenparkbeheerders die hun wagenparken koppelen aan Track&Trace – en wij begrijpen waarom.

Met steeds beter wordende technologie is het tijd voor iedereen in de mobiliteitssector om de geweldige mogelijkheden van telematica te leren kennen. We hebben enkele van de belangrijkste redenen genoemd waarom wagenparkbeheerders hun wagenpark koppelen aan een Track&Trace systeem.

Voertuigen traceren met telematica

Uit onderzoek van het Corporate Vehicle Observatory is gebleken dat 74% van de wagenparkbeheerders aangeeft dat de mogelijkheid tot het traceren van hun voertuigen de belangrijkste reden is om hun wagenpark te koppelen. Door het verzenden van GPS-data kan een black box informatie geven over de locatie van alle voertuigen binnen jouw wagenpark (soms zelfs in realtime). Met een Track&Trace systeem is de wagenparkbeheerder altijd op de hoogte van de ontwikkelingen binnen zijn wagenpark en kan daarom snel reageren.

Jij kunt altijd zien waar jouw voertuigen zich bevinden, ongeacht of deze geparkeerd staan of door iemand worden bestuurd. Daarbovenop vermindert het het risico dat jouw voertuigen gestolen worden aanzienlijk.

telematica en parkeren

Wagenparkkosten verminderen

Telematica maakt het mogelijk om een ​​duidelijk overzicht te krijgen van alle wagenparkkosten die voor een specifiek project zijn gemaakt. Je kunt eenvoudig alle ritten, benzinekosten en parkeerkosten voor een specifiek project of een specifieke klant beheren. De wagenparkbeheerder kan daardoor volledig transparant zijn tegenover zijn klant wat betreft de reiskosten. Je bespaart niet alleen tijd op administratie, maar de ritten kunnen ook als zakelijk of privé worden verrekend – het bedrijf zal binnen zijn wagenpark geen onnodige kosten meer maken!

Een connected voertuig kan eventuele onderhoudskwesties rechtstreeks communiceren met de wagenparkbeheerder. Het voertuig stelt de wagenparkbeheerder automatisch op de hoogte van onderhoudsproblemen. Lage olie- en koelvloeistofniveaus bijvoorbeeld, worden efficiënt gecommuniceerd met de manager. Deze voordelen zijn de reden dat 59% van alle ondervraagde wagenparkbeheerders aangeven dat het verlagen van de wagenpark kosten een van de redenen is om telematica te gaan gebruiken.

Meer weten over het toekomstbeeld en de data-driven mobiliteitssector? Lees er hier alles over.

Optimaliseer ritten met telematica

Telematica kan de routes die er binnen jouw wagenpark heeft afgelegd zijn visualiseren. Door dit te doen is het mogelijk ritten te optimaliseren en efficiënter te maken. Het is een geweldige manier om de kosten van jouw wagenpark te verlagen: je bespaart op benzine, tijd en afstand.

Daarnaast is het mogelijk telematica te verbinden met een tankkaart, zo heeft de wagenparkbeheerder inzicht in het brandstofverbruik en kan hij ervoor zorgen dat de benzinestations altijd op de route liggen. Telematica kan in dit geval echt het leven van een wagenparkbeheer vereenvoudigen.

telematica en track & trace

Verbeter de veiligheid en het gedrag van de bestuurder

Velen kiezen daarentegen om een ​​andere reden voor telematica: namelijk het belang van de bestuurder voorop kunnen plaatsen. Het verbeteren van de veiligheid en het gedrag van de bestuurder zijn belangrijke voor drijfveren voor 59% van de ondervraagde wagenparkbeheerders en telematica helpt hen dat te bereiken.

Wagenparkbeheerders kunnen het gedrag van de bestuurder volgen door het Track&Trace systeem te gebruiken. Houdt de bestuurder zich aan de snelheidslimiet? Neemt hij voldoende rust? Met deze inzichten kan de wagenparkbeheerder de veiligheid en het gedrag van de bestuurder verbeteren. Tegelijkertijd vermindert dit ook de slijtage van de voertuigen.

Automatiseer parkeersessies

Bij Parkd richten we ons op het verbeteren van het zakelijk parkeren. Door jouw telematicasysteem aan te sluiten op de gepatenteerde technologie van Parkd, kunnen de parkeersessies van jouw wagenpark volledig geautomatiseerd worden. De bestuurder ervaart het gemak van geautomatiseerd parkeren, waarbij de zakelijke parkeerapp achterwege kan worden gelaten. Door de maandelijkse facturatie is het mogelijk voor de wagenparkbeheerder om tot 90% te besparen op de parkeeradministratie. 

Is jouw wagenpark nog niet gekoppeld aan Track&Trace? Vraag dan een offerte aan bij één van onze telematica partners.

Offerte aanvragen

Is jouw wagenpark al gekoppeld aan telematica en wil je beginnen met Parkd?

Activeer hier je gratis maand

*Gegevens afkomstig van 2018 Fleet Barometer

 

Lees ook...