Antwerpen, 11 oktober 2023 – Elke werknemer die de weg op moet, zit erop te wachten: de innovatieve parkeeroplossing Parkd die op basis van track & trace automatisch exact registreert wanneer je parkeert en weer wegrijdt uit een betalende zone. Resultaat: parkeerkosten worden automatisch verrekend, parkeerboetes zijn verleden tijd. Werknemer én werkgever blij. De succesvolle Belgische scale-up rolt het systeem na een pilootfase nu ook breed uit voor de B2B-markt in België en gaat daartoe een samenwerking aan met de marktleider in betaald mobiel parkeren 4411. 

Parkd is een parkeeroplossing waarmee parkeersessies automatisch starten en stoppen op basis van track & trace data. Het jonge bedrijf is al vijf jaar nationaal actief in Nederland. In ons land was Parkd al onder de radar actief in Brussel, Antwerpen en Gent. Nu die pilootfase succesvol achter de rug is, gaat Parkd ook in België voor nationale dekking. Parkd is nu overal beschikbaar voor professionele gebruikers en werkgevers dankzij de samenwerking met 4411, de Belgische marktleider in betaald mobiel parkeren.

Parkd verwerft snel marktaandeel

Parkd is een succesvolle scale-up die de jongste 5 jaar elk jaar een omzetgroei van 100% kon noteren in Nederland. Het bedrijf registreerde meer dan 1 miljoen automatische parkeersessies in 2022 en boekt op vandaag meer dan 100.000 automatische parkeertransacties per maand. Het klantenbestand is heel divers: van éénmansbedrijven zoals een schilder met één bestelwagen tot een installatiebedrijf als Vaillant met meer dan 250 wagens. Enkele bekende klanten zijn Eneco, Rentokil, Woonhaven Antwerpen, Stad Gent.

Waarin maakt Parkd het verschil?

1. Grote besparing: 30% minder parkeerkosten

Gemiddeld loopt de kostenbesparing tot 30% op voor bedrijven, zonder daarbij de vermeden parkeerboetes in te rekenen. Een abonnement bij Parkd betaalt zichzelf vanaf dag één al terug.

2. Altijd 100% zeker: zelfs met scanauto’s nooit meer parkeerboetes

Scanauto’s zijn in opmars in Antwerpen, Brussel en zelfs Knokke. Eén scancar kan tot zo’n 10.000 voertuigen per dag controleren op het al dan niet in regel zijn met het parkeerbeleid – lees: waarvan hun bestuurders geen geldig parkeerticket hebben (of dat niet op tijd hebben vernieuwd). Steden zouden hiermee hun inkomsten uit parkeerboetes tot de helft kunnen verdubbelen. Juist daarom wordt Parkd nog relevanter: het systeem start op de minuut waarop er geparkeerd wordt. ‘Betalen voor maar 10 minuten’ wordt vaak overgeslagen, maar door de opkomst van de scanauto zal de pakkans alleen maar groter worden en wordt nonchalance afgestraft.

3. Compatibel, voordelig en met back-up

Parkd is geconnecteerd met de meest courante fleetmanagement software van Belgische spelers als Suivo, ARC, Viasat Belgium, Routevision en Mergroup evenals internationale track-en-trace oplossingen zoals Webfleet Solutions, Fleet Complete, ABAX en Arval Leasing. De Parkd gebruiker betaalt naast de huidige 4411 kosten, een abonnement van 5 euro per maand per voertuig. Bovendien is Parkd vlot telefonisch bereikbaar voor werkgevers en werknemers en worden e-mails binnen het uur beantwoord. Dankzij die proactieve support voor B2B-wagenparken, en de unieke automatische oplossing, verloor Parkd sinds start nog geen enkele klant.


Nelson Dheedene, CFO & Co-Founder Parkd:

“Achter onze gepatenteerde oplossing zit meer dan 5 jaar R&D en we blijven verder optimaliseren en innoveren. Heel eenvoudig uitgelegd: zet je motor uit in een betalende parkeerzone. Parkd zorgt dat je parkeersessie automatisch start. Wanneer je wegrijdt, stopt de sessie meteen. Geen gedoe meer met naar een parkeerautomaat zoeken of apps downloaden, smsjes sturen of een sessie vergeten te beëindigen. Met Parkd zeg je echt vaarwel tegen parkeerboetes – en hallo kostenbesparing. Het is een erg gebruiksvriendelijke oplossing dankzij alle testen die erachter zit – een combinatie van een feilloze oplossing en waterdichte support.”

Fiorina Delia, Offering Manager, 4411:

“De recente samenwerking tussen Parkd en 4411 creëert een krachtige synergie, aangezien 4411, als pionier en voorloper op het gebied van mobiel parkeren, momenteel actief is in meer dan 200 steden en kan rekenen op een indrukwekkende community van 4,5 miljoen gebruikers. We hebben het succes van Parkd op de Nederlandse B2B-markt nauw gevolgd, en zien dit als een perfecte gelegenheid om deze innovatieve oplossing nu ook beschikbaar te stellen en te ondersteunen op de Belgische markt.”

Olivier de Clercq, CEO en Co-Founder Parkd:

“De huidige manier van betaald op straat parkeren kost handenvol geld en daar zijn veel bedrijven zich weinig van bewust. Parkd is echt de volgende stap om die verborgen kosten te vermijden. Je hoeft bovendien niet meer met de parkeerautomaat, of zelfs je smartphone bezig te zijn, Parkd faciliteert volledig automatisch parkeren op basis van voertuigdata. Parkd wil het ‘mobiele’ uit het parkeren halen door automatisch parkeersessies aan en af te melden.”

Sébastien Bertrand – Fleet Specialist bij Vaillant België:

“Naast onze medewerkers die nu volledig ontzorgd worden en zich kunnen focussen op hun werk, valt ook de maandelijkse parkeerfactuur lager uit. Niemand kan nog vergeten om een sessie aan of af te melden, dat gebeurt allemaal automatisch. We betalen dus écht alleen voor de tijd die er daadwerkelijk geparkeerd wordt. Daarnaast ontvangen we ook geen parkeerboetes meer. Dat zorgt maandelijks voor een mooie totale besparing.”


De oprichters, Olivier de Clercq (rechts) en Nelson Dheedene (links)
De oprichters, Olivier de Clercq (rechts) en Nelson Dheedene (links)

Parkd in een notendop: automatisch en tot op de minuut correct betalend parkeren

  • Parkd is op vandaag enkel beschikbaar voor bedrijven. Het klantenbestand is heel divers, van eenmansbedrijven tot grotere wagenparken in de technische, installatie, onderhoud, zorg, bouw en/of nutsvoorzieningen sector.
  • Sinds de start in Nederland noteerde Parkd jaarlijks 100% groei én verloor het bedrijf nog geen enkele klant.
  • Door de integratie van Parkd met track-en-trace bedrijven is er geen installatie- en/of opstart kost.
  • Check de website voor meer informatie en registreer je voor een gratis proefmaand, geactiveerd binnen de 24 uur.

Over Parkd

Parkd is een innovatieve parkeeroplossing die de Europese parkeermarkt grondig wil vereenvoudigen. Aan de hand van connected car data start en stopt Parkd automatisch parkeersessies. De gepatenteerde oplossing werd in 2018 gelanceerd op de Nederlandse markt door Olivier de Clercq en Nelson Dheedene. Het is de snelst groeiende B2B-parkeeroplossing in Europa. Momenteel heeft Parkd een integratie met meer dan 17 track-en-trace partners in Europa waarmee het bedrijf maandelijks 100.000 automatische parkeersessies per maand afhandelt. Het hoofdkantoor in Antwerpen telt een gemotiveerd team van een 10-tal medewerkers die elke dag focussen op het vereenvoudigen van betaald parkeren.

Bereken zelf je besparing op: https://parkd.com/be/bespaar/

Over 4411

Als onderdeel van smart mobility bedrijf Be-Mobile, richt 4411 zich op efficiënt betalen voor mobiliteit. Met meer dan 200 actieve steden en 4,5 miljoen gebruikers is 4411 de grootste aanbieder van mobiel parkeren in België, zowel via SMS als de mobiele app. Hoewel 4411 zijn oorsprong vindt in betalen voor straatparkeren, is ook garageparkeren via nummerplaatherkenning een belangrijke dienst. Geld besparen door de effectieve parkeertijd te betalen, geen tijd verliezen en volledig contactloos én van op afstand een sessie starten, blijven de grootste voordelen. Daarnaast is ook het betalen voor openbaar vervoer (De Lijn & NMBS) mogelijk via 4411, onder het motto “alle mobiliteit in één app”.

Voor meer info: https://4411.be/
Perscontact

Aurélie Cordier

hello@aureliecordier.be

+32485192815

Lees ook...