Autodelen is de toekomst, volgens experts hebben wij straks geen eigen auto meer voor de deur, en kiezen wij straks voor een vervoersmiddel wat past bij de behoefte van het moment.

Aan de ene kant levert men zo een bijdrage aan een beter milieu, en aan de andere kant is dit vele malen goedkoper dan het bezitten van een eigen auto.

Ook in het bedrijfsleven zie je deze trend doorzetten. Waar voorheen elke medewerker de beschikking had over een eigen voertuig, worden er nu steeds vaker een aantal voertuigen beschikbaar gesteld per afdeling. De medewerker kan via een reserveringssysteem een voertuig boeken op het moment dat dit nodig is voor zijn of haar werkzaamheden.

Met behulp van intelligente software kan zo een optimale inzetbaarheid worden gerealiseerd en profiteren bedrijven van grote besparingen door de afname van het aantal voertuigen binnen het wagenpark.

Door het bijhouden van een goede administratie is het altijd te achterhalen wie de bestuurder was van een voertuig op een bepaald moment, Verkeersovertredingen en schades kunnen hierdoor vrij eenvoudig worden verhaald op de berijder. Maar hoe gaat men nu om met de overige kosten die een deelauto met zich meebrengt?

Waternet uit Amsterdam is een voorbeeld van een organisatie waar medewerkers regelmatig gebruik maken van een poolauto. Dit brengt enkele eerdergenoemde voordelen met zich mee, maar gaf in de praktijk ook parkeerkopzorgen

Medewerkers kregen beschikking over een parkeerapp, waarbij een nieuw kenteken moest worden toegevoegd of gewijzigd op het moment dat men in een ander voertuig ging rijden.

Dit kost tijd en de kans op fouten is natuurlijk enorm. Er wordt een verkeerd kenteken ingevoerd, of er wordt zelfs helemaal vergeten om een parkeersessie te starten. En wie houdt daarnaast toezicht op de door de medewerker toegevoegde kentekens en de daarbij behorende kosten?

 

Met de innovatieve parkeeroplossing van Parkd bieden wij een ook een sluitende oplossing voor wagenparken met poolauto’s.

Een gebruiker van een poolauto heeft de mogelijkheid om in de Parkdapp een keuze te maken uit een kenteken deel uitmakend van het wagenpark.

Op deze manier kan de berijder het voertuig selecteren waar hij gebruik van wil maken zonder hier (typ)fouten in te maken.

Vervolgens kan de poolauto berijder gebruik maken van de zorgeloze manier van parkeren bij Parkd, namelijk; een parkeersessie wordt automatisch gestart én gestopt.

 

Op deze manier kan de berijder van een poolauto profiteren van een automatisch parkeer oplossing van Parkd, zonder onnodig veel administratie, kosten en/of handelingstijd

 

Parkd; You park, we do the rest.

 

Lees ook...