Parkeren in Den Haag 23 april 2019

Een zakelijke afspraak, of gewoon een dagje de stad in? Den Haag is een toffe plek om te lunchen, musea of andere bezienswaardigheden te bezoeken. Ook is het de toegangspoort naar een van de meest populaire stranden van Nederland: Scheveningen. Maar zoals bij veel steden, kan het parkeren toch wat gedoe zijn.

Wat zijn de beste plekken om te parkeren? En wat kost het?

Wij hebben het alvast uitgezocht. Zo kan jij zorgeloos genieten van een dagje in het centrum van de gezellige Hofstad.

Waarom Den Haag?

Den haag is dé winkelstad van Nederland. In het oude centrum worden de grote retailers en warenhuizen afgewisseld met lokale boutique en concept-stores, woonwinkels, hobbywinkels en delicatessenwinkels. Vanaf het nieuwe centrum tot het welbekende Noordeinde, zijn er genoeg mogelijkheden om uitgebreid te winkelen en te ontspannen. Tussen de paleistuin en de Grote Kerk in, bevindt zich bijvoorbeeld de Prinsestraat. Het aanbod bestaat hier vooral uit designwinkels, kunstgaleries en een hoop goede restaurants.

Voor een cultureel tripje ben je in Den Haag ook aan het juiste adres. Denk bijvoorbeeld aan het Gemeentemuseum, dat in bezit is van de grootste Mondriaan collectie ter wereld. Of bekijk de collectie van meer dan 250 klassieke auto’s, in het Louwman Museum (onze persoonlijke favoriet 😉 ).

Parkeren in Den Haag

Allright, een dagje Den Haag dus!

Een goed idee, maar laten we het eerst even over de praktische kant hebben. Voor een dagje winkelen is de keuze vrij eenvoudig. De binnenstad zit vol met ondergrondse parkeergarages en de kans is groot dat je jouw auto daar vrij eenvoudig kwijt kunt. Als je naar de binnenstad wilt, kun je jouw auto bijvoorbeeld kwijt in de parkeergarage onder het stadhuis. Hiervoor ben je zo’n € 3,00 per uur kwijt.

Parkeer je liever op straat? Dan is het centrum misschien niet de beste plek om jouw auto te parkeren. Hier betaal je namelijk €4,50 per uur, en in veel gevallen mag je ook nog eens niet langer dan 2 uur parkeren.

Je kunt bijvoorbeeld wel door rijden naar het Bezuidenhout, een gebied net buiten het centrum van de stad. Doordeweeks tussen 09:00 en 14:00 mag je niet langer dan 2 uur parkeren en kost het je 1,85 per uur. Daarbuiten ben je vogelvrij om er gerust jouw auto te parkeren, en hoef je ook nog eens geen parkeerkosten te betalen.

Parkeren op Scheveningen

Is het warm genoeg om door te rijden naar het strand? Dan zal bij velen de voorkeur uitgaan naar Scheveningen. Het bekendste strand van Nederland, waar de viskramen de strandbezoekers voorzien van een broodje haring, en de strandtenten allerlei speciale dranken koud hebben staan. Maar dat is niet alles. Je kunt hier bijvoorbeeld ook de recent verbouwde pier op.

Dit brengt ons dan ook bij de tweede optie: een dagje strand. Iedereen die weleens met de auto naar Scheveningen is geweest op een warme dag, weet dat parkeren daar niet eenvoudig is. Het is dan ook voor velen gebruikelijk om de auto buiten Scheveningen te parkeren, en een aantal haltes met de tram te pakken.

Dit kun je doen door bijvoorbeeld jouw auto te parkeren in de Haagse wijk Hoornwijck, en vanaf daar tram 5 te pakken richting het strand. Ook kun je jouw auto op het P+R terrein van de NS parkeren, bij het station Laan van Nieuw-Oost Indië, en een bus pakken richting het strand. Meer informatie hierover kun je vinden op deze pagina.

Parkeerplaatsen op Scheveningen zijn schaars in de zomer, maar het is niet onmogelijk om er één te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de garages die dichtbij het strand gelegen zijn, zoals de garage van het Kurhaus of de garage achter de boulevard, waar je zo’n € 2,40 per uur kwijt bent. Beide parkeergarages zijn op loopafstand van het strand gelegen.

Met goed zoekwerk (en een beetje geluk) kun je een geschikte parkeerplaats buiten de parkeergarages vinden. Je kunt bijvoorbeeld het parkeerterrein aan het Zwarte Pad proberen, waar je jouw auto in de duinen kwijt kunt.

 Maak gebruik van Parkd

Of je nu in de binnenstad van Den Haag parkeert, of doorrijdt naar Scheveningen, betaald parkeren zou geen gedoe hoeven zijn. Dat is de reden dat Parkd jouw parkeersessies automatisch afmeldt, zodat jij geen onnodige parkeerkosten maakt.

Geniet van zorgeloos parkeren met Parkd, en betaal nooit meer teveel parkeerkosten.

Wil je meer weten?

Lees hier hoe het werkt

Lees ook...