Automatisch parkeren zonder smartphone

De afdeling dienstverplaatsingen van stad Gent beschikt over ongeveer 550 voertuigen. Een wagenpark van een dusdanige omvang brengt een hoop administratieve zorgen met zich mee, zeker als het gaat om betaald parkeren. Met behulp van de Parkd en Fleet Complete wist stad Gent veel tijd en energie te besparen.

Complexe administratie

Door het grote aantal voertuigen kwam men al snel tot de conclusie dat de gehele administratie rondom het parkeren een zeer kostbare, en tijdrovende bezigheid was. Daarnaast waren de kosten ook moeilijk beheersbaar.

Autodelen

Stad Gent zet breed in op autodelen, voertuigen hebben hierdoor niet altijd een vaste berijder. Dit zorgde voor een. uitdaging op het gebied van betaald parkeren.

Geen smartphones

Niet elke medewerker heeft de beschikking over een smartphone, parkeren met een mobiele oplossing behoorde dan ook niet tot de mogelijkheden. Het bezoeken van een betaalautomaat was de enige mogelijkheid, met alle parkeerkopzorgen van dien.

Welke veranderingen bracht Parkd?

De succesvolle introductie van Parkd resulteerde in de volgende veranderingen:

Eenvoudige facturatie

De facturatie werd sterk vereenvoudigd. Maandelijks ontvangt Stad Gent slechts één factuur per afdeling gesorteerd op kenteken, locatie en datum. Dit biedt inzicht en scheelt veel verwerkingstijd.

Betalen per minuut

Door het automatisch beëindigen van de parkeersessie wordt er uitsluitend betaald voor de werkelijk geparkeerde tijd. Hierdoor behoren parkeerboetes, en teveel betalen tot het verleden.

100% tevredenheid

Zowel de medewerkers als de wagenparkbeheerders zijn volledig tevrden met de oplossing van Parkd. Aan beiden kanten zorgt dit voor een verlichting van de administratie en de bijbehorende handelingen.

De impact van Parkd

Ontdek hoeveel u kan besparen
0
Aangesloten wagens
0
Uitgespaarde minuten