Parkd at EIT Digital - het nieuwe zakelijk parkeren 29 november 2017

Uit maar liefst 136 inzendingen uit 20 verschillende landen in Europa, heeft Parkd de top-5 afgesloten tijdens het EIT Digital Challenge 2017-evenement in Italië. De uitdaging wordt jaarlijks georganiseerd door EIT Digital, een toonaangevende Europese organisatie voor digitale innovatie en ondernemerschapsonderwijs die de digitale transformatie van Europa aanstuurt.

Van de oorspronkelijke 136 werden 25 finalisten uit het VK, Duitsland, Spanje, Finland, Zweden, Estland, Ierland en België initieel genomineerd in 5 verschillende categorieën. Deze finalisten moesten vervolgens elk hun pitch presenteren aan een categoriejury, tijdens een speciale categorie-evenement in een specifieke Europese stad. Voor Parkd en de categorie ‘Digital Cities’ was dit 22 november, in Trente, Italië.

“Gedurende het afgelopen jaar hebben we ons vooral geconcentreerd op het behalen van een volledige dekking in Nederland, met vandaag meer dan 100 gemeenten waar we actief zijn.” zegt Olivier de Clercq, ceo van Parkd. Hij vervolgt: “Vanaf januari 2018 zullen al onze inspanningen erop gericht zijn om snel uit te breiden naar andere Europese markten. En daarom is deze erkenning zo belangrijk voor ons: bij het deelnemen in het digitale versnellingsprogramma van het EIT kan EIT Digital helpen onze groei te bevorderen door middel van haar uitgebreide netwerk in ‘Digital Cities’ “

Lees ook...