Parkeren en sinterklaas 5 december 2018

Het is 5 december, 2017 en Amerigo heeft weer eens een parkeerboete ontvangen. “Nu is het genoeg!” dachten wij bij Sinterklaas BV. “Dit is de zoveelste boete van dit jaar die achter de manen van Amerigo wappert!”

Oude situatie

De stapel parkeerboetes wordt steeds hoger. “Amerigo heeft dit jaar alleen al meer dan 100 parkeerboetes ontvangen” zei de administratiepiet, lichtelijk in paniek. “Door de drukte vergeten onze pieten altijd hun parkeersessie aan te melden. En wanneer zij dit wel doen, vergeten zij ‘m weer af te melden! Daar moet toch een oplossing voor zijn?”

Het was een rommelige periode bij Sinterklaas BV. Wij hadden veel problemen met het aan- en afmelden van parkeersessies, en de scanauto deed daar ook nog eens een schepje bovenop.

De alternatieven

Begin januari schakelden wij onze innovatiepiet in om te zoeken naar een geschikte oplossing voor het probleem. “Kunnen we misschien gebruikmaken van bezorgdrones?” vroeg de piet. “Dan leren de andere pieten gewoon hoe ze moeten vliegen met de cadeaus, dat is toch een eenvoudige oplossing?”

“Goed idee!”, zeiden wij enthousiast. Dezelfde week bestelden wij gelijk een aantal drones voor de piet.

De innovatiepiet begon te oefenen met het bezorgen via de drones. Een goede bezorging; en geen parkeerboetes meer. Een goede oplossing? Het was tijd om het team een training te geven.

Alle pieten stonden op een rij. “Vanaf nu gebruiken wij drones om te bezorgen”, riep de innovatiepiet. Helaas lukte het geen enkele piet. Het bleek een stuk lastiger voor ons team dan gedacht.

“Even oefenen, misschien?” Dacht innovatiepiet. “Het moet toch lukken?”

De pieten binnen ons team stonden op dit moment met de handen in het haar. De tijd tikt door.

Parkeren en sinterklaas

Parkd

Toen kwam de administratiepiet op een idee. “Sint…ik heb op internet iets gelezen over Parkd”. “Parkd?!”, vroegen wij. “Wat is dat?”

“Het is een parkeeroplossing”, zei de piet. “Maar een oplossing die alles automatiseert; we kunnen dus geen parkeersessies meer vergeten aan- of af te melden. En het bespaart mij ook nog eens een hoop gedoe in de administratie.”

“Laten we het proberen”, zeiden wij voorzichtig.

Begin november stuurden wij Parkd een mailtje. “Of Parkd ook paarden kan aansluiten”, luidde de vraag. “Het is niet iets wat wij vaak doen” zeiden de Parkd medewerkers, lichtelijk verbaasd. “Maar laten we het proberen!”

Gelukkig viel het mee; binnen 5 minuten was het geregeld. Het paard van Sinterklaas, en alle andere paarden die ons helpen bij de bezorging van de cadeaus, zijn aangesloten bij Parkd.

Nieuwe situatie 

Tot op de dag van vandaag, 5 december, heeft ons team nog geen enkele parkeerboete ontvangen. Onze pieten konden volledig focussen op de bezorging, zonder zich zorgen te hoeven maken over het aan- en afmelden van parkeersessies. De administratiepiet heeft nog nooit zó een rustige decembermaand gehad en gaf zelfs aan “innerlijke rust te hebben gevonden”.

Wij zijn dan ook erg tevreden over de parkeeroplossing van Parkd.

Wij wensen iedereen een fijn Sinterklaasfeest toe. Dat het maar een mooie avond mag worden. 🙂

Lees ook...