Verborgen zakelijke parkeerkosten besparen 23 juli 2018

Besparen op verborgen parkeerkosten kan op allerlei manieren. Voorbeeldsituaties zijn er genoeg. Want stel je voor, je komt thuis na een lange dag op je werk. Je gaat op de bank zitten en pakt je telefoon om wat eten te bestellen. Op dat moment herinnert een notificatie op je smartphone je aan jouw parkeersessie die al actief is sinds je afspraak van 14 uur. Je opent snel je parkeerapp, stopt je sessie en bekijkt de schade: de vergeten parkeersessie kost je maar liefst 16 euro! 

Vergeten parkeersessies in een persoonlijke situatie zijn al erg vervelend, maar wat als je een wagenparkbeheerder bent en jij degene bent die betaalt voor de vergeten parkeersessies van jouw collega’s? En het zijn niet enkel de vergeten sessies die de kosten doen oplopen. Andere verborgen parkeerkosten kunnen snel opstapelen, zonder dat je het door hebt.

Welke kosten maken jouw medewerkers nou echt, en hoe kun je op parkeerkosten besparen?

Verborgen parkeerkosten besparen

Gebruik (zakelijke) parkeerapp

Afhankelijk van het aantal parkeersessies kun je ervoor kiezen kosten per sessie te betalen, of een abonnement te nemen. De kosten voor het starten van een parkeersessie liggen tussen de €0,16 en €0,50, ongeacht de duur van jouw parkeeractie. Een snelle stop van 5 minuten valt in dat geval dus een stuk duurder uit dan nodig!

Voer je handmatig de zonecode in, of doet jouw parkeerapp dat op basis van je locatie? Zorg er in beide gevallen voor dat je controleert of de juiste zonecode ingevoerd is. Wanneer dit verkeerd is, loop je namelijk het risico op een boete én betaal je onnodig voor de parkeersessie.

Parkeerkosten besparen bij het aan- en afmelden

Maar liefst 95% van de werknemers geeft aan regelmatig een parkeersessie te vergeten af te melden. Om je hierbij te helpen is het bij veel parkeerapps mogelijk om een SMS reminder service in te stellen. Waar sommige parkeerapps een gratis notificatie via de app of e-mail aanbieden, is de SMS reminder service veelal betalend. Een SMS ter herinnering van je parkeeractie kost je tussen de €0,25 en €0,35.

Tenslotte kan het aan- en afmelden van jouw parkeersessie mislukken door technische problemen met de parkeerapp. Een hapering, of bijvoorbeeld een slechte connectie, kan ervoor zorgen dat jouw parkeeractie niet geregistreerd of afgemeld wordt.

Parkeerkosten besparen

Parkeeradministratie 

De administratie van de parkeerkosten van een wagenpark is vaak een omslachtig gedoe vol frustratie en verloren parkeertickets. Uit een studie van KPMG is gebleken dat het een bedrijf gemiddeld €7 kost om één enkele parkeerticket te verwerken in de administratie. In veel gevallen is dat dus meer dan het parkeren zelf!

60% van de werknemers die gebruikmaakt van een zakelijke auto, gebruikt deze ook wel eens voor persoonlijke doeleinden (zoals te zien in onze video). In combinatie met onterechte declaraties van persoonlijke parkeertickets zorgt dit voor gemiddeld 30% van de parkeerkosten van een bedrijf. Door het onderscheid te maken tussen persoonlijke- en zakelijke parkeersessies kan een bedrijf eenvoudig tot wel 30% op parkeerkosten besparen!

Op verborgen parkeerkosten besparen met Parkd

Met Parkd’s gepatenteerde technologie is het mogelijk om alle parkeersessies van jouw wagenpark te optimaliseren. Parkd start, stopt en betaalt namelijk automatisch alle parkeersessies van jouw wagenpark. Je kunt eenvoudig parkeerkosten besparen en boetes zijn verleden tijd. Hoe?

De parkeersessies van jouw wagenpark worden per minuut berekend. De werknemer geeft in de Parkd app aan of het een persoonlijke- of zakelijke sessie betreft, zodat deze op de juiste factuur belandt. Als wagenparkbeheerder betaal je dus nooit meer te veel!

Bovendien is het mogelijk om 90% te besparen op parkeeradministratie. In plaats van stapels losse declaraties, stuurt Parkd maandelijks één verzamelfactuur met alle parkeersessies van jouw wagenpark, gesorteerd per kenteken.

Ben je klaar om aan de slag te gaan met Parkd?

Aan de slag!

Lees ook...