Het is én blijft de missie van Parkd om parkeren makkelijker en betaalbaarder te maken voor bedrijven met wagenpark. Parkd is de enige parkeerprovider waarmee je geld bespaart. En laat besparen een thema zijn dat in 2022 hoog op de agenda van de B2B-bedrijven in Nederland en België stond. En in 2023 nog veel hoger op diezelfde agenda staat.

Parkeren enorm kostbaar

Alles werd afgelopen jaar duurder – van onze energierekening tot de zonnebloemolie. Dat hebben bedrijven gevoeld en dat blijven ze nog even doen. De parkeerkosten en hoogte van parkeerboetes stijgen dit jaar verder. Waar parkeren eerst nog een relatief kleine kostenpost leek, is parkeren voor bedrijven met medewerkers op de weg inmiddels enorm kostbaar geworden.

Daarbovenop komt dat praktisch iedere sector te kampen heeft met personeelstekort. Dit betekent dat het automatiseren van bedrijfsprocessen noodzakelijk is geworden. Hier valt nog veel te winnen voor B2B-bedrijven. Medewerkers handmatig de parkeeradministratie laten bijhouden is dan ook niet meer van deze tijd. Toch zien we nog dat dit bij veel bedrijven nog het geval is. Je kunt het je in het huidige economisch klimaat niet meer permitteren om tijd te verliezen aan dit soort handmatige handelingen.

Groeiend partnernetwerk

De innovatieve parkeeroplossing van Parkd zorgt dat B2B-bedrijven tijd en geld besparen én een aantal handmatige en daarom tijdrovende processen kunnen automatiseren. We willen in 2023 nog veel meer B2B-bedrijven hiermee helpen. En dat kunnen we niet alleen. We hebben in 2022 vijf nieuwe partners aangesloten. De telematica van Geotrack, Verizon Connect, Europetrack, ABAX en SlimmGPS is geïntegreerd met onze parkeeroplossing. Samen helpen we al een groot deel van de Nederlandse B2B-markt met het verlagen van hun parkeerkosten. En we kunnen al bevestigen dat ons partnernetwerk in 2023 verder uitgebreid gaat worden.

In 2022 394.000 bespaard

Onze klanten hebben in 2022 gezamenlijk €394.000 bespaard. ‘Niemand kan meer vergeten om een sessie aan- of af te melden. Dat scheelt aanzienlijk in de kosten’, voegt Marco Koorevaar van Hollander Techniek toe. Eén van de klanten die we dit jaar hebben mogen verwelkomen.

Ook in 2023 verwachten we een fikse uitbreiding van het aantal klanten. Om dat te kunnen doen op de manier die we willen blijven we investeren in de ontwikkeling van onze parkeeroplossing. We kunnen al aankondigen dat we in januari weer een klanttevredenheidsonderzoek doen. Op basis van die input gaan we bepalen of en zo ja welke aanpassingen er worden gedaan aan de app en welke nieuwe features we in 2023 gaan lanceren.

Lees ook...