Elke werknemer die de weg op moet, zit erop te wachten: de innovatieve parkeeroplossing Parkd die op basis van track & trace automatisch exact registreert wanneer je parkeert en weer wegrijdt uit een betalende zone. Dit betekent dat parkeerkosten automatisch worden verrekend en parkeerboetes verleden tijd zijn. Werknemer én werkgever blij. De snelstgroeiende parkeerprovider in Nederland rolt het systeem na een pilotfase nu ook breed uit voor de B2B-markt in België en gaat daartoe een samenwerking aan met de marktleider in betaald mobiel parkeren 4411. 

Een community van 4,5 miljoen gebruikers

In Belgie was Parkd al onder de radar actief in Brussel, Antwerpen en Gent. Nu die pilotfase succesvol achter de rug is, gaat Parkd naast Nederland, nu ook in België voor nationale dekking. Parkd is nu overal beschikbaar voor professionele gebruikers en werkgevers dankzij de samenwerking met 4411, de Belgische marktleider in betaald mobiel parkeren.

Fiorina Delia, Offering Manager 4411 zegt: “De recente samenwerking tussen Parkd en 4411 creëert een krachtige synergie, aangezien 4411, als pionier en voorloper op het gebied van mobiel parkeren, momenteel actief is in meer dan 200 steden en kan rekenen op een indrukwekkende community van 4,5 miljoen gebruikers. We hebben het succes van Parkd op de Nederlandse B2B-markt nauw gevolgd, en zien dit als een perfecte gelegenheid om deze innovatieve oplossing nu ook beschikbaar te stellen en te ondersteunen op de Belgische markt.”

Omzetgroei van 100%

Parkd is een succesvolle scale-up die de jongste 5 jaar elk jaar een omzetgroei van 100% kon noteren in Nederland. Het bedrijf registreerde meer dan 1 miljoen automatische parkeersessies in 2022 en boekt op vandaag meer dan 100.000 automatische parkeertransacties per maand. Het klantenbestand is heel divers: van éénmansbedrijven zoals een schilder met één bestelwagen tot een installatiebedrijf als Vaillant met meer dan 250 wagens. Enkele bekende klanten zijn Eneco, Rentokil, Woonhaven Antwerpen, Stad Gent.

Olivier de Clercq, CEO en Co-founder Parkd, vindt dat de huidige manier van betaald parkeren op straat handenvol geld kost. Daar zijn weinig bedrijven zich echt bewust van. “Parkd is de eerste stap om die verborgen kosten te vermijden. Medewerkers hoeven bovendien niet meer met de parkeerautomaat, of zelfs hun smartphone bezig te zijn, Parkd faciliteert volledig automatisch parkeren op basis van voertuigdata.”

Geconnecteerd met de meest courante fleetmanagementsoftware

Parkd is geconnecteerd met de meest courante fleetmanagementsoftware van Belgische spelers als Suivo, ARC, Viasat Belgium, Routevision en Mergroup evenals internationale track-en-trace oplossingen zoals Webfleet Solutions, Fleet Complete, ABAX en Arval Leasing. De Parkd gebruiker betaalt naast de huidige 4411 kosten, een abonnement per maand per voertuig. Bovendien is Parkd vlot telefonisch bereikbaar voor werkgevers en werknemers en worden e-mails binnen het uur beantwoord. Dankzij die proactieve support voor B2B-wagenparken, en de unieke automatische oplossing, verloor Parkd sinds start nog geen enkele klant.

Nelson Dheedene, CFO & Co-Founder Parkd legt uit dat achter de gepatenteerde oplossing van Parkd meer dan 5 jaar R&D zit. “Heel eenvoudig uitgelegd: zet je motor uit in een betalende parkeerzone. Parkd zorgt dat je parkeersessie automatisch start. Wanneer je wegrijdt, stopt de sessie meteen. Geen gedoe meer met naar een parkeerautomaat zoeken of apps downloaden, smsjes sturen of een sessie vergeten te beëindigen. Met Parkd zeg je echt vaarwel tegen parkeerboetes – en hallo tegen kostenbesparing. Het is een erg gebruiksvriendelijke oplossing dankzij alle testen die erachter zit – een combinatie van een feilloze oplossing en waterdichte support.”

 

Vraag gratis een proefmaand aan, binnen 24 uur geactiveerd

Lees ook...